Vidal jutge

El jutge Vidal no ho té fàcil per arribar a final de mes

El jutge Santiago Vidal tenia un somni: veure el naixement de la república catalana com a jutge. Hi va contribuir amb la presentació, el gener del 2015, d’un esborrany de constitució, cosa que li va comportar una suspensió de tres anys en la seva feina de jutge. En les eleccions generals del desembre del 2015 va ser elegit senador per ERC, i ho va tornar a ser en les del juny del 2016; en les dues legislatures, la XI i la XII, va ser portaveu del grup parlamentari d’ERC. El gener d’enguany van transcendir algunes afirmacions seves, deixades anar en actes públics, sobre actuacions fora de la llei fetes des de la Generalitat —“Tenim les vostres dades de manera il·legal”—, com ara obtenir «les dades fiscals de tots els residents a Catalunya» i disposar d’«una partida camuflada, de 400 milions d’euros, per construir estructures d’Estat». L’enrenou suscitat va comportar el seu cessament com a senador.

Ara ha transcendit que Vidal va arribar a un pacte amb ERC per compensar-lo del daltabaix, de tal manera que, a través de la Fundació Irla, li pagarien 3.000 euros al mes a canvi de l’elaboració d’informes, segons informa Europa Press, que aporta un e-mail del jutge als responsables de la Fundació, en data 11 de juliol del 2017, en què lamenta el retard en el pagament i exposa la seva precària situació:

Atès que han passat ja 5 mesos i només he rebut un pagament, que correspon als dos primers informes, la veritat és que he passat de cobrar 4.300 euros nets al mes com a senador de ERC a poc més de 900 euros mensuals. Crec que no cal afegir res més perquè us adoneu de quina és actualment la meva situació econòmica, malgrat els estalvis que vaig anar fent, per precaució, conscient que això de la política és una ocupació inestable.

La suspensió de feina i sou com a jutge acaba aviat: el febrer del 2018.


.

Related Posts

 • 38
  La compareixença d'avui del president Rajoy davant el Senat ha recordat l'episodi de Star Wars. El president s'ha adreçat amenaçant de les catàstrofes per a l'imperi per culpa dels rebels catalans contraris als seus interessos. Rajoy ha donat les raons segons estudis sociològics a corre-cuita dient que el referèndum de…
  Tags: del, senado, featured
 • 38
  Per si restava algun dubte que el procés s’està convertint en (a) un conjunt de creences dogmàtiques, (b) uns personatges dignes de culte i (c) uns rituals cíclicament reiterats, és a dir: una religió, heus aquí l’aportació d’Esquerra Castellvell del Camp: una urna de les de votar en el referèndum…
  Tags: del, d, erc, featured
 • 38
  El candidat d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, sortirà amb tota probabilitat de la presó si Esquerra Republicana guanya les eleccions del 21 de desembre. El líder republicà ho tindria tot de cara per sortir en llibertat si obté el suport majoritari dels ciutadans de Catalunya a les…
  Tags: del, erc, constitució, jutge, featured
 • 35
  El vot independentista ha assolit el 47,49% mentre que el vot no independentista ha arribat al 50,93%. Si parlem de vots, els independentistes han sigut 2.063.0000 mentre que els no independentistes 2.212.000. La llei electoral dóna més escons als independentistes, però no hi ha suport popular. Ciutadans ha guanyat les eleccions amb 1.100.000…
  Tags: featured, d
 • 35
  Segons les dades de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 21 de desembre vinent, els independentistes perdrien la majoria absoluta en escons al Parlament, i ERC i Ciutadans empatarien assolint cadascú 32 escons.  Ciutadans seria el partit més votat amb el 22,5% dels vots i pujaria de 25 a…
  Tags: del, erc, featured, d

Deixa un comentari