Romero de Tejada

El món judicial plora la mort del fiscal superior José Maria Romero de Tejada

El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha mort aquesta matinada per una infecció pulmonar. Ho ha anunciat el ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, a través del seu compte de Twitter.

José María Romero de Tejada tenia 69 anys i, segons Europa Press, hauria mort a la Clínica del Pilar de Barcelona on es trobava ingressat per la infecció que li ha estat fatal.

Se’l recorda per haver presentat le querelles al davant del Tribunal Superior de Justícia de Cataluña (TSJC) contra Carles Puigdemont i el seu Govern, i contra la Mesa del Parlament pel procés independentista.

Per ordre de la Fiscalia General de l’Estat, Romero de Tejada va dirigir l’actuació per impedir el referèndum de l’1-O i va atorgar el comandament del dispositiu policial al coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. Abans del dia del referèndum, va dictar diverses ordres als Mossos d’Esquadra perquè desallotgessin i precintessin els coŀlegis electorals en coŀlaboració amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Romero de Tejada també fou el fiscal superior que va querellar Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per haver convocat la consulta del 9-N.

La mort del fiscal superior arriba només 10 dies després de la mort a Argentina del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza. Només un cas?

Related Posts

 • 51
  El Govern espanyol tirarà endavant el procediment per l'aplicació de l'art. 155 malgrat que Puigdemont decideixi de convocar eleccions autonòmiques en lloc de proclamar la independència. Segons ha declarat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha arribat al punt que ni el diàleg ni la convocatòria d'eleccions podrien paralitzar l'aplicació de l'art. 155.…
  Tags: puigdemont, ha, maza, carles, fiscal, manuel, josé, del, rafael, català
 • 44
  Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs podrien haver de pagar de butxaca els 5,1 milions d'euros que va costar la consulta del 9-N. Ahir, de fet, el Tribunal de Comptes va obrir el procediment que podria concloure's amb la condemna de l'expresident i dels exconsellers al reembossament de…
  Tags: ha, del, puigdemont, mas, ortega, joana, rigau, irene, artur, carles
 • 44
  El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha aclarit que el cos policial per ell mateix dirigit no està intervingut pel Ministeri d'Interior espanyol, sinó que "continuarà mantenint les competències que li són pròpies". Trapero ho ha explicat en un comunicat intern enviat als agents del CME per informar-los…
  Tags: ha, del, fiscal, tejada, romero, maría, josé, los, pérez, diego
 • 43
  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a assegurar que l'1 d'octubre hi haurà urnes i paperetes, i es votarà. Puigdemont ho ha reiterat en ocasió d'una entrevista a la ràdio francesa France Inter en què també ha admès que la reacció de l'Estat espanyol estava prevista. El president…
  Tags: ha, puigdemont, maza, del, fiscal, manuel, josé, featured, carles
 • 42
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Govern de la Generalitat contra l'ordre del director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, de fer servir els Mossos d'Esquadra…
  Tags: del, superior, ha, romero, tejada, maría, josé, fiscal, diego, pérez

Deixa un comentari