Hotel Plaza Plaça Espanya Vaga Taxis

Amb la vaga de taxis avui hi haurà menys groc pels carrers

Avui el PP, Ciutadans i el PSC passaran un dia sense nervis perquè, sense haver hagut de recórrer a la Junta Electoral, podran gaudir de 24 hores sense quedar-se enlluernats pel color groc que circula impunement pels carrers. Després d’haver demanat i obtingut la prohibició dels llacets grocs a les meses electorals i fins i tot del color groc de l’enllumenat nadalenc de Barcelona, avui els unionistes podran gaudir d’uns carrers sense el color groc dels taxis amb motiu de la vaga general del sector.

Avui els taxistes de tota Espanya protesten contra l’increment en el mercat de noves llicències de lloguer de vehicle amb conductor professional (VTC). Entre altres coses, es tracta de les llicències que podrien ser utilitzades per empreses com Cabify o Uber, que els taxistes consideren “competència deslleial”.

En particular, els taxistes reclamen que el govern espanyol compleixi amb la proporció 1/30 que fixa la llei entre les llicències de taxistes i les de VTC.

Aquests milers de llicències, a hores d’ara, es troben suspeses per litigis judicials. A Catalunya, les llicències pendents de resolucions judicials serien unes 3.000.

L’aturada ha estat convocada per les principals associacions professionals del sector. La vaga durarà des de les 6 del matí d’avui fins a les 6 del matí de demà. A Barcelona, en canvi, ha començat a la mitjanit (sis hores abans) i continuarà fins a les 24.00 hores. Durant el dia hi haurà una gran manifestació de taxistes a Madrid.

Related Posts

 • 79
  La Junta Electoral ha prohibit que els membres de les meses de les eleccions del 21-D puguin portar un llaç groc en contra dels presos polítics. La proposta l'ha feta el PSC que ha reivindicat que el llaç marca un posicionament polític. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Barcelona ha hagut…
  Tags: ha, barcelona, groc, dels, contra, hagut, junta, del, electoral, matí
 • 65
  Avui Catalunya s'atura per protestar contra la violència de les actuacions policials del passat diumenge.  La vaga general convocada pels sindicats CGT, COS, Intersindical-CSC i IAC coincideix amb l'aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia integrada per diverses entitats entre les quals l'ANC, Òmnium, UGT, CCOO, PIMEC, Unió de…
  Tags: barcelona, del, catalunya, dels, sector, hores, avui, general, haurà, altres
 • 64
  Segons ha publicat el diari El Independiente, uns ninots que representen els partits unionistes i els seus votants han aparegut penjats en un pont entre Vic i Tona, a la província de Barcelona. https://twitter.com/franhervias/status/936545336163696641 Els ninots tenen els logos del PP, de Ciutadans i del PSC i estan penjats cap avall.…
  Tags: unionistes, del, d, dels, ciutadans, ha, pp, psc, barcelona, featured
 • 62
  Els partits i les entitats sobiranistes s'han sumat a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC "en resposta a la precarietat instaurada en el món laboral" i han aprofitat l'ocasió per protestar contra la detenció dels presidents d'ANC i Òmnium, i dels exconsellers del govern català. L'aturada no ha tingut el suport dels sindicats…
  Tags: ha, dels, del, contra, vaga, barcelona, principals, hi, fins, matí
 • 56
  Aquella nit del 25 de setembre de 1962, els elements es van conjurar per causar la mort d'entre 600 i 1.000 persones. Morts i desapareguts. Les víctimes eren immigrants que havien fugit de la fam, del caciquisme de l'Espanya de les oligarquies. Havien arribat des de Múrcia, Andalusia i Extremadura…
  Tags: l, del, featured

One comment

 • Ara sabrem els qui són de debò els que destorben en el tràfic, si el tràfic privat o els serveis públics. Jo ja vaig viure això fa anys amb una vaga de transport escolar amb la qual es va solidaritzar el transport públic i la realitat és que el tràfic privat funcionava de meravella, a més de trobar places d’aparcament sense problemes i reduir-se la contaminació. Per mi, es poden quedar tots a Madrid…

Deixa un comentari