Puigdemont Brusseŀles

El PDeCAT ja dibuixa el futur sense Carles Puigdemont

La direcció del PDeCat (encapçalada per Marta Pascal i David Bonvehí) és cada cop més conscient que Carles Puigdemont no podrà ser investit president de la Generalitat. Després que el propi president reconegués dissabte passat a TV3 que “no podria tornar a Catalunya per ser investit president“, el nucli de direcció ex-convergent ha començat a pensar en candidats alternatius al polític gironí.

Fins al moment, la campanya del PDeCAT s’està centrant exclusivament en la necessitat de restituir el govern legítim amb Puigdemont al capdavant, tot i ser conscients que aquesta hipòtesi té nul·les possibilitats de reeixir. És per això que Pascal i Bonvehí han obert la carpeta dels possibles candidats.

Una de les opcions que ha sonat amb força aquests dies és la d’Elsa Artadi, actual directora de campanya de Junts per Catalunya i persona de la màxima confiança de Puigdemont. Artadi és coneguda sobretot per ser la creadora de la Grossa de Cap d’Any, però desperta forts recels al PDeCAT. Marta Pascal no va veure amb bons ulls que es donés de baixa del partit just després d’anunciar la seva incorporació com a candidata de Junts per Catalunya.

Una altra de les figures emergents de Junts per Catalunya és la d’Eduard Pujol, ex-director de RAC1. Pujol és el portaveu de Junts per Catalunya durant aquesta campanya. En contra seva hi juga el fet de ser una figura sense projecció pública i poc coneguda entre els votants nacionalistes.

Artur Mas, el possible retorn

En funció de com evolucioni l’escenari postelectoral, el PDeCAT es guarda a la recambra la figura de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, qui manté una relació estreta i de total confiança amb Pascal i Bonvehí. Mas seria una figura altament per als sectors del partit més favorables d’evolucionari cap a postures pactistes amb l’Estat espanyol. L’expresident està ben considerat per un sector de votants moderats que, amb la deriva actual del partit, han optat progressivament per formacions com Unió, el PSC o Ciutadans.

Related Posts

 • 77
  Quan Àrtur Mas va elegir Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat em va venir al cap una escena d’una pel·líula espanyola. Podria ser Recluta con niño (1956) o Cateto a babor (1970), o alguna per l’estil; no penso anar-la a buscar, no em demaneu tant!…
  Tags: no, més, d, carles, l, puigdemont, generalitat, catalunya, pdecat, featured
 • 68
  Carles Puigdemont ha declarat al diari belga Le Soir que sempre està obert a una "altra relació amb Espanya" i que encara seria possible trobar una alternativa a la independència. Puigdemont ha explicat que, tot i ser independentista des de sempre, ha treballat per 30 anys a fi de trobar…
  Tags: ha, puigdemont, del, catalunya, no, carles, al, featured
 • 66
  L'ex-president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet broma aquest matí amb l'empresonament del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. En un esmorzar informatiu al Fórum Europa, Mas s'ha referit a Junqueras criticant que el republicà "hagi deixat sol el president Puigdemont", essent conscient de la situació de privació de…
  Tags: ha, mas, generalitat, president, del, artur, puigdemont, no, carles, dels
 • 64
  La Junta Electoral ha prohibit que els membres de les meses de les eleccions del 21-D puguin portar un llaç groc en contra dels presos polítics. La proposta l'ha feta el PSC que ha reivindicat que el llaç marca un posicionament polític. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Barcelona ha hagut…
  Tags: ha, dels, contra, del, han, no, cop, govern, polític, d
 • 61
  Aquella nit del 25 de setembre de 1962, els elements es van conjurar per causar la mort d'entre 600 i 1.000 persones. Morts i desapareguts. Les víctimes eren immigrants que havien fugit de la fam, del caciquisme de l'Espanya de les oligarquies. Havien arribat des de Múrcia, Andalusia i Extremadura…
  Tags: l, no, del, al, s, seva, featured

Deixa un comentari