Major Josep Lluís Trapero Mossos d’Esquadra

El TSJC dicta una sentència contra l’anomenada “doctrina Trapero”

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha obtingut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi establert per sentència que també un agent sancionat pot ser condecorat.

En particular, el TSJC ha condecorat un agent del cos de Mossos d’Esquadra (CME) per haver posat en risc la seva vida en ocasió d’un dispositiu policial i a qui la felicitació havia estat negada en aplicació de l’anomenada “doctrina Trapero”.

Major Josep Lluís Trapero Mossos d’EsquadraLa Direcció General de la Policia (DGP) havia atorgat felicitacions a tots els agents que havien participat en aquella actuació. Només un mosso havia quedat exclòs tot i haver dut a terme personalment l’acció llançant-se al damunt de l’agressor per detenir-lo. Anteriorment, l’agressor havia ferit greument un altre mosso i, de fet, se’l va condemnar a 10 anys de presó.

Ara bé, segons la “doctrina Trapero”, exposada al Consell de Policia el 24 d’abril de 2015, la DGP no va condecorar l’agent perquè -van explicar- se li “volia obrir” un expedient disciplinari per un fet anterior.

El TSJC, en canvi, ha reconegut que la susdita “doctrina Trapero” és “incomprensible, totalment injustificada, arbitrària i discriminatòria”, ja que una sanció o un expedient obert no pot ser motiu per denegar una felicitació per una actuació meritòria.

 

Related Posts

 • 70
  La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha demanat al conseller d'Interior, al director general de la Policia i al major del cos dels Mossos d'Esquadra que "es deixi sense efecte el requeriment d’informes i minutes policials sobre els fets ocorreguts l’1 d'octubre" perquè "tot el cos dels Mossos d’Esquadra ja està sent investigat…
  Tags: l, mossos, policia, al, d, cme, ha, no, d'esquadra, uspac
 • 67
  Aquest matí, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha comparegut al davant de l’Audiència Nacional com a investigat per un delicte de sedició. Trapero ha declarat sobre els fets ocorreguts el 20 i 21 de setembre en ocasió de l’escorcoll al Departament d’Economia quan els Mossos d’Esquadra -segons el…
  Tags: trapero, ha, mossos, l, al, d, fet, lluís, josep, d'esquadra
 • 66
  El major Trapero ha ordenat que, abans de les 6 de diumenge es requisin les urnes i es tanquin tots els coŀlegis electorals. Si s'hi està fent alguna activitat relacionada amb el referèndum, els agents hauran d'identificar els responsables i d'intervenir el material electoral. Durant el dia, els Mossos hauran de quedar-se…
  Tags: l, trapero, mossos, policia, ha, d, al, d'esquadra, lluís, featured
 • 66
  Josep Lluís Trapero ha ordenat als Mossos d'Esquadra que investiguin els preparatius del referèndum convocat per al proper 1 d'octubre. Concretament, el Major ha encarregat al cos policial que dirigeix les diligències que calguin per executar la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya. Trapero ha tramès l'ordre mitjançant…
  Tags: ha, al, trapero, mossos, josep, lluís, d'esquadra, catalunya, featured
 • 64
  Des dels sectors unionistes s'està fent una pressió mediàtica perquè el Departament d'Interior aparti al major Trapero del capdavant del Cos de Mossos d'Esquadra. Una pressió política que no té res a veure amb les decisions judicials. S'al·lega a altres casos similars d'agents del CME implicats en fets pendents de judici.…
  Tags: no, trapero, al, mossos, d'esquadra, lluís, josep, featured

Deixa un comentari