Justícia Penal Tribunal Suprem

Dia decisiu per a Carles Puigdemont i el seu govern

Aquest matí, tot just quan falten unes hores a l’inici de la campanya electoral, Carles Puigdemont i els altres quatre consellers que es troben a Brussel·les (Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig) declararan al davant del jutge que decidirà sobre la seva extradició.

La compareixença tindrà lloc a partir de les 9.00 hores i, segons ha explicat la fiscalia belga, podria allargar-se per tot el dia. Quan s’acabi, el jutge comunicarà la data en què pronunciarà la seva decisió o bé convocarà una nova compareixença.

A més a més, avui el Tribunal Suprem decidirà sobre la situació dels vuit consellers detinguts, i també de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. El jutge Pablo Llarena haurà de decidir si deixa en llibertat els consellers i els presidents d’ANC i Òmnium o si manté la mesura cautelar de la presó provisional.

Segons apunten alguns mitjans, Llarena podria rebutjar les instàncies d’alguns dels investigats. En particular, podria confirmar la presó per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. De fet, malgrat que durant la declaració de divendres passat tots van acatar l’art. 155 i es van comprometre a respectar la Constitució, la fiscalia encara considera que hi ha risc de fugida i de destrucció de proves, i també de reiteració delictiva.

Related Posts

 • 75
  El Tribunal Suprem ha retirat les ordres europees de detenció contra Carles Puigdemont i els altres exconsellers que, com ell, es troben a Bèlgica. El jutge Pablo Llarena, de fet, ha considerat que es tracta d'un delicte de naturalesa plurisubjetiva dotat d'unitat jurídica inseparable i, per tant, necessita una única contestació per evitar…
  Tags: ha, puigdemont, carles, suprem, tribunal, jutge, meritxell, serret, llarena, toni
 • 65
  Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret s'han lliurat a la policia belga i aquesta tarda declararan davant el jutge. Aquest matí, el president i els altres quatre consellers s'han presentat en una comissaria de la policia belga, acompanyats pels seus advocats. Amb aquest gest, Puigdemont…
  Tags: belga, consellers, puigdemont, davant, aquest, altres, quatre, seva, dels, puig
 • 60
  La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat presó incondicional sense fiança per als exconsellers del govern català Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó. Santi Vila, en canvi,  podrà evitar la detenció pagant una fiança de 50.000 euros. Segons…
  Tags: ha, altres, investigats, del, carles, meritxell, junqueras, troben, consellers, al
 • 57
  El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart segueixin a la presó. En canvi, els altres consellers podran sortir si paguen una fiança de 100.000 euros. Llarena, per tant, ha rebutjat les peticions de quatre dels investigats malgrat que,…
  Tags: ha, junqueras, jordi, suprem, llarena, cuixart, presó, constitució, respectar, comprometre
 • 50
  Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carles Mundó demanen sortir de la presó argumentant que el Govern va deixar d’actuar en el moment en què es va aprovar l’art. 155. A diferència dels consellers Jordi Turull i Josep Rull, no han dit expressament que acaten l’art. 155 però han…
  Tags: govern, del, llarena, ha, al, consellers, presó, junqueras, oriol, pablo

Deixa un comentari