Parlament de Catalunya

El CIS preveu la fi de la majoria absoluta dels independentistes i un empat entre ERC i C’s

Segons les dades de l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 21 de desembre vinent, els independentistes perdrien la majoria absoluta en escons al Parlament, i ERC i Ciutadans empatarien assolint cadascú 32 escons. 

Ciutadans seria el partit més votat amb el 22,5% dels vots i pujaria de 25 a 31/32 escons. També Esquerra Republicana assoliria 32 escons, però amb el 20,8% dels vots.

Junts per Catalunya, la llista encapçalada per l’expresident Carles Puigdemont, seria la tercera força política del Parlament amb 25 o 26 diputats, i la CUP baixaria a 9 diputats, empatant amb els comuns.

El PSC pujaria de 16 a 21 diputats mentre que el PP es confirmaria com a última força política a Catalunya, amb només 7 diputats i el 5,8% dels vots.

Related Posts

 • 76
  Segons una enquesta realitzada per Metroscopia i publicada per El País, a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre hi haurà un empat entre formacions independentistes i unionistes. Ambdues assolirien el 46% dels vots.   Esquerra Republicana seria el partit més votat: assoliria el 26,5% dels vots i 39 diputats.…
  Tags: dels, vots, escons, segons, diputats, catalunya, assoliria, partit, independentistes, només
 • 75
  Segons un document de la Vicesecretaria General d'Acció Política d'ERC inclòs en el sumari del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum, "el coneixement de la llengua catalana del 100% de la població serà una prioritat" en una futura República independent. El document, segons informa Europa Press, estableix…
  Tags: del, segons, ciutadans, política, preveu, esquerra, republicana, featured, catalunya, erc
 • 64
  Segons ha publicat el diari El Independiente, uns ninots que representen els partits unionistes i els seus votants han aparegut penjats en un pont entre Vic i Tona, a la província de Barcelona. https://twitter.com/franhervias/status/936545336163696641 Els ninots tenen els logos del PP, de Ciutadans i del PSC i estan penjats cap avall.…
  Tags: del, d, dels, sobre, ciutadans, segons, pp, psc, featured, c's
 • 64
  La Junta Electoral ha prohibit que els membres de les meses de les eleccions del 21-D puguin portar un llaç groc en contra dels presos polítics. La proposta l'ha feta el PSC que ha reivindicat que el llaç marca un posicionament polític. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Barcelona ha hagut…
  Tags: dels, del, esquerra, eleccions, d, psc, al, catalunya, featured, ciutadans
 • 64
  No hi haurà una altra llista unitària independentista de cara a les eleccions del 21 de desembre. Esquerra Republicana s'hi presentarà sola aprofitant l'avantatge electoral que les enquestes li reconeixen, i la CUP farà el mateix. Just ahir, l'Assemblea Nacional extraordinària de la formació antisistema ha decidit participar en les…
  Tags: del, partit, llista, eleccions, encapçalada, puigdemont, carles, junts, segons, republicana

Deixa un comentari