L’aplicació del 155 no acabarà el 21-D, guanyi qui guanyi

Guanyi qui guanyi les eleccions del 21-D, l’aplicació de les mesures del 155 no quedarà suspesa de manera automàtica. Ningú s’atreveix a explicar-ho, però serà així. El Parlament que surti podrà decretar lleis que, si no s’ajusten a la constitucionalitat, seguiran les passes del TC i la subseqüent suspensió. El govern haurà de governar sota la vigilància del gobierno central.

Les institucions estan intervingudes: si bé el Parlament de Catalunya serà lliure per legislar, no passarà el mateix amb el govern. El dia a dia es veurà afectat pels controls de legalitat constitucional dels desenvolupaments legislatius menors: decrets i ordres. Això també afectarà directament als aspectes més quotidians del que fins ara s’ha anat implementant.

El gobierno de España no vol que es repeteixin les mateixes causes que han portat a l’abisme el govern Puigdemont i la crisi social instal·lada. Examinarà els protocols que diàriament són la referència d’actuació, sobretot en l’ensenyament, cultura i afers socials. Per altra banda el control de la policia seguirà depenent de Madrid.

Durant els mandats del pujolisme i del tripartit el catalanisme ha donat pas al nacionalisme educatiu, cultural i social. Des de les escoles fins als mitjans de comunicació. En afers socials, des del tripartit, s’han impulsat polítiques properes al feminisme radical i comunistes; i subvencions de difícil explicació des del punt de vista d’utilitat pública. S’han fet claudicacions que per clientelisme polític que han copat el seu espai dins de l’administració pública per imposar-ho a la ciutadania, fins a crear un pensament suposadament oficial i contrari al pensament majoritari, i el fet de posar-ho en qüestió, és considerat políticament incorrecte.

Aquesta manera d’actuar és el que ha polaritzat el discurs al carrer, amb partidaris i detractors, sense terme mitjà, ni matisos. Només qui es troba afectat per aquesta actuació s’adona de l’abast on s’ha pogut arribar a implementar: des de les polítiques de llenguatge no discriminatori, la impunitat de facte de la venda il·legal, o les polítiques de família culpabilitzadores de la figura paterna en els casos de crisis familiar.

La darrera legislatura ha accelerat aquestes polítiques no meditades. Les concessions a favor dels antisistema per poder governar a qualsevol preu, ha tingut com a resultat el 155 en l’àmbit legislatiu i el cessament de la Generalitat.

La intervenció no té data límit i el gobierno supervisarà les actuacions de l’executiu català durant mesos i prestarà especial interès com es desenvolupen els seus organismes. L’objectiu serà erradicar les polítiques i maneres de fer adoctrinadores.

El gran debat roman obert i afecta tots els elements de la vida quotidiana. Una situació econòmica favorable pot treure duresa, mentre que una situació desfavorable pot aguditzar la situació en irresoluble.

Related Posts

 • 60
  Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), diversos empresaris catalans haurien rebut unes invitacions a traslladar la seva seu social fora de Catalunya amb motiu de la situació política que s’hi està vivint. Les cartes d’invitació procedirien d’uns centres de negocis i polígons ubicats arreu d’Espanya. Algunes oferirien a les empreses…
  Tags: d, situació, featured
 • 57
  El PSOE ja no s'oposarà a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució si és necessari per resoldre el conflicte amb Catalunya. Art. 155.1 CE > Si una Comunitat Autònoma no compleix les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposin, o actua de forma que atempti greument contra l’interès general…
  Tags: no, d, al, govern, ha, del, art, featured
 • 56
  La compareixença d'avui del president Rajoy davant el Senat ha recordat l'episodi de Star Wars. El president s'ha adreçat amenaçant de les catàstrofes per a l'imperi per culpa dels rebels catalans contraris als seus interessos. Rajoy ha donat les raons segons estudis sociològics a corre-cuita dient que el referèndum de…
  Tags: del, ha, al, no, featured, art
 • 55
  Avui el PP, Ciutadans i el PSC passaran un dia sense nervis perquè, sense haver hagut de recórrer a la Junta Electoral, podran gaudir de 24 hores sense quedar-se enlluernats pel color groc que circula impunement pels carrers. Després d’haver demanat i obtingut la prohibició dels llacets grocs a les…
  Tags: del, d, fins, ha, govern, featured
 • 53
  La direcció del PDeCat (encapçalada per Marta Pascal i David Bonvehí) és cada cop més conscient que Carles Puigdemont no podrà ser investit president de la Generalitat. Després que el propi president reconegués dissabte passat a TV3 que "no podria tornar a Catalunya per ser investit president", el nucli de direcció ex-convergent ha…
  Tags: del, al, no, ha, govern, fins, d, featured

Deixa un comentari