Pablo Llarena

El Tribunal Suprem retira l’ordre europea de detenció contra Carles Puigdemont

El Tribunal Suprem ha retirat les ordres europees de detenció contra Carles Puigdemont i els altres exconsellers que, com ell, es troben a Bèlgica. El jutge Pablo Llarena, de fet, ha considerat que es tracta d’un delicte de naturalesa plurisubjetiva dotat d’unitat jurídica inseparable i, per tant, necessita una única contestació per evitar respostes contradictòries.

La decisió de Llarena ha estat comunicada a les autoritats belgues perquè deixin sense efecte la col·laboració sol·licitada en el seu dia.

Conseqüentment, Bèlgica ha aixecat les mesures cautelars que havia imposat a Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí mentre el jutge decidia si concedir o no l’extradició.

Així i tot, Puigdemont i els seus companys no tenen cap intenció de tornar a Catalunya, ja que, segons explicat per l’advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, el Suprem ha retirat les ordres europea i internacional de detenció, però “no ha retirat l’espanyola”. Per tant, quan els exmembres del govern posin un peu en territori de l’Estat, els detindran immediatament.

Related Posts

 • 78
  Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret s'han lliurat a la policia belga i aquesta tarda declararan davant el jutge. Aquest matí, el president i els altres quatre consellers s'han presentat en una comissaria de la policia belga, acompanyats pels seus advocats. Amb aquest gest, Puigdemont…
  Tags: puigdemont, altres, no, col, puig, lluís, meritxell, serret, ponsatí, clara
 • 75
  Aquest matí, tot just quan falten unes hores a l'inici de la campanya electoral, Carles Puigdemont i els altres quatre consellers que es troben a Brussel·les (Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig) declararan al davant del jutge que decidirà sobre la seva extradició. La compareixença tindrà lloc a partir de les…
  Tags: jutge, llarena, segons, ha, dia, puigdemont, carles, fet, tribunal, clara
 • 47
  La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat presó incondicional sense fiança per als exconsellers del govern català Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó. Santi Vila, en canvi,  podrà evitar la detenció pagant una fiança de 50.000 euros. Segons…
  Tags: ha, altres, del, detenció, carles, meritxell, exconsellers, bèlgica, troben, fet
 • 45
  Carme Forcadell ha passat la nit a la presó d'Alcalá Meco per no haver dipositat la fiança de 150.000 euros imposada pel jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena Conde. Amb l'acta que s'ajunta a continuació, el jutge Llarena ha admès que encara no té prou elements per considerar si hi…
  Tags: ha, llarena, del, no, jutge, fet, tribunal, suprem, pablo, featured
 • 44
  El president destituït del Govern català, Carles Puigdemont, ha recordat que la República no es construeix en dos dies. "Tornem a resistir, tornem a lluitar i tornarem a guanyar", ha dit a través del seu compte d'Instagram, tot i destacar que la independència no s'assolirà d'un dia per l'altre. https://instagram.com/p/BbylYA9BvjU/ Puigdemont ja…
  Tags: puigdemont, no, carles, del, ja, segons, ha, govern, fet, bèlgica

Deixa un comentari