Senyeres Rojigualdes

L’efervescència dels silenciosos

L’última enquesta del CIS, corregida, ofereix una dada impensable: Ciutadans seria l’opció política més votada.

Serà cert allò de la majoria silenciosa? En els últims mesos, s’han vist a la ciutat de Barcelona, ​​i de forma itinerant, concentracions dels anomenats “unionistes” portant tant senyeres com banderes espanyoles. Sí, i també algun hooligan eixelebrat que va allà on pot muntar merder, però que no té res a veure amb el respecte o amb la reivindicació dels organitzadors.

Què ha passat perquè aquesta suposada majoria hagi trencat el seu silenci? Les imatges de violència de l’1-O, la proclamació d’una república per la ciutadania als carrers, l’ambigüitat dels polítics a la seva proclamació, la destitució del Govern i dissolució del Parlament, l’aplicació del 155, l’empresonament dels consellers destituïts i la fugida d’una altra part del Govern ha estat determinant per a mobilitzar el sentiment d’una necessitat psicològica de demanar ordre.

Si bé l’empresonament dels Jordis no és transcendent per a la governabilitat de les institucions, que no hi hagi institucions sí que és preocupant per a qualsevol ciutadà, sigui unionista o secessionista.

Related Posts

 • 64
  Segons ha publicat el diari El Independiente, uns ninots que representen els partits unionistes i els seus votants han aparegut penjats en un pont entre Vic i Tona, a la província de Barcelona. https://twitter.com/franhervias/status/936545336163696641 Els ninots tenen els logos del PP, de Ciutadans i del PSC i estan penjats cap avall.…
  Tags: no, unionistes, del, dels, res, ciutadans, ha, als, barcelona, featured
 • 57
  La portaveu de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, denunciarà la internauta que, a través del seu compte de Facebook, li va desitjar que la violessin. https://twitter.com/InesArrimadas/status/905019811096297477 Inés Arrimadas, per tant, seguirà la via judicial per reaccionar a un atac que la mateixa culpable ha definit masclista. Els representants de la…
  Tags: parlament, ha, seva, del, més, no, ciutadans, tant, majoria, featured
 • 52
  La cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, inicia la campanya electoral amb l'optimisme de qui es veu afavorida per les enquestes i crida a la participació de la "majoria silenciada" per l'independentisme. Segons l’enquesta preelectoral del CIS, Ciutadans podria ser el partit més votat amb el 22,5% dels vots. En aquest cas,…
  Tags: ciutadans, més, del, d'una, no, dels, majoria, institucions, s'han, c's
 • 50
  Avui, 27 d'octubre de 2017, a les 15:25 hores, el Parlament de Catalunya ha proclamat i ha declarat que queda constituïda la República catalana com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social, recollint la proclamació que el poble ja va fer al carrer el dia 3 d'octubre.…
  Tags: ha, dels, no, del, parlament, república, proclamació, featured
 • 50
  Avui el PP, Ciutadans i el PSC passaran un dia sense nervis perquè, sense haver hagut de recórrer a la Junta Electoral, podran gaudir de 24 hores sense quedar-se enlluernats pel color groc que circula impunement pels carrers. Després d’haver demanat i obtingut la prohibició dels llacets grocs a les…
  Tags: del, l, carrers, ha, barcelona, dels, hi, govern, ciutadans, unionistes

Deixa un comentari