21-D: s’externalitza la crisi política de la dreta espanyola

Els comicis del 21-D referma la voluntat majoritària dels catalans per la independència sense arribar a un nítid 50%. El triomf sobre els papers de Ciutadans obre la caixa dels trons de la crisi dins la dreta espanyola. Hi ha hagut el transvasament de vots des del Partit Popular cap a Ciudadanos.

Malgrat la presència del president del PP i del gobierno ensenyant les cuixes pel litoral barceloní a la freda matinada, no ha estat prou per mantenir el seu candidat García-Albiol. Les escletxes dins del PP vénen de lluny, externalitzades per les crítiques directes de l’ex-dirigent popular José María Aznar y el seu elogi a Albert Rivera aquest passat estiu. També militants amb pes de la formació dels populars com Cayetana Alvarez de Toledoqüestionen amb finezza obertament la política popular i ha mostrat el seu suport obert a C´s. El mateix ex-ministre d’afers exteriors García Margallo també fa una crítica a les “receptes” de l’actual gobierno Rajoy.

Els sectors del neo-liberalisme més punyent critiquen la gestió econòmica i política de la inacció de Mariano Rajoy i el seu govern d’opositors. La manca d’imaginació en el terreny polític i de flexibilitat per trobar solucions a la crisi catalana i la manca d’accions efectives per afrontat la propera crisi del deute que es presenta per l’any vinent han estat claus per externalitzar la profunda crisi de la dreta espanyola.

La resposta judicial a la crisi catalana, la repressió policial de l’1-O i l’aplicació superficial d’un art. 155 no ha estat el que s’esperava per part dels jacobins neo-liberals, que van a la cerca d’un model d’estat més tecnocràtic a la cerca de beneficis per l’economia global com a forma d’entendre la creació de riquesa per garantir la governabilitat.

La corrupció no ha estat ben gestionada des de la direcció actual del Partit Popular i les veus crítiques dins del partit es fan sentir. El Partit Popular haurà de sotmetre’s a una reforma intensa si vol mantenir l’actual estatus de força més votada davant del fantasma del fraccionament de la dreta espanyola.

La dreta espanyola està fraccionada i veu com a única sortida acceptable crear un moviment a l’estil Macron, amb un “endavant Espanya”, optant per unes polítiques on el pes d’allò econòmic s’imposi sobre el pes d’allò identitari, però sense deixar-se anar de la mà.

Related Posts

 • 32
  El passat diumenge es van celebrar a Hondures les eleccions a la presidència del país. Una setmana després, els resultats encara no han sigut publicats. El 27 de novembre les eleccions van transcórrer amb normalitat, però a les 16 h el Tribunal Superior Electoral (TSE) va decidir prolongar una hora…
  Tags: del, dels, no, més, ha, política, featured
 • 31
  Sóc d'aquells catalans dels quals no es parla. Els que no es pronuncien i miren expectants el circ en què s'ha convertit la seva comunitat autònoma. El seu Parlament. La terra que estimen i bona part de la seva gent. Sóc d'aquells catalans que mai han sentit l'amor patri i…
  Tags: no, del, dels, ha, featured
 • 30
  Avui 9 d'obtubre, en una ostentació de sinceritat, m'obriré amb tu. Mai he estat un patriota, almenys amb la idea de patriotisme que tinc al meu cap. No em malinterpretis. No és pel fet de ser català. Simplement no tinc aquest amor patri, aquest sentiment de pertinença incondicional –digues-li orgull…
  Tags: no, dels, del, més, featured

Deixa un comentari