Inés Arrimadas Ciutadans C's Ciudadanos

La majoria silenciosa de color taronja

La “mayoria silenciosa” a Catalunya ha sortit a parlar a les urnes i per fi coneixem el seu sostre electoral: 1.100.000 persones de 5.000.000 i pico de votants… 1.100.000 votants taronges del cinturó obrer o industrial de l’Àrea Metropolitana, tradicionalment vermell, des d’avui, taronja.

C’s ha sabut capitalitzar la por del món obrer a l’independentisme i la fuita de vots del PP en caiguda lliure i del PSC. Els antiindependentistes, no han crescut: només han centralitzat el vot de manera útil en C’s, en perjudici d’altres formacions del 155.

El bloc independentista, tot i amb la seva majoria en escons i vots, necessita ampliar la seva base social, conquerint a poc a poc la franja litoral catalana, el cinturó industrial, seduint sobretot als fills i néts de la població majoritàriament immigrada espanyola allí concentrada, bàsicament fanàtica de la “roja”, del Futbol, de “los toros y la minifalda”, que cantava Manolo Escobar, i que viuen a Catalunya, però ignoren la cultura i tradicions catalanes, malgrat haver nascut molta d’ells en aquesta terra d’acollida.

I amb aquests resultats, tot apunta que la República haurà d’esperar i tindrem una legislatura autonòmica “constitucional”, en la que a canvi, se suspengui el 155 i s’alliberin els presos polítics.

I faig la lectura a l’inrevés: 3.900.000 votants catalans NO HAN DONAT EL SEU VOT a la Sra. Arrimadas, la qual cosa és un alleujament i em fa ser optimista de cara al futur d’aquesta República potencial, que de moment, com he dit, haurà d’esperar un creixement de la seva base social de suport, que hauria d’ultrapassar el 75% de l’electorat… i per això caldrà treballar i molt, al cinturó industrial de tota la franja litoral catalana… Encara queda un llarg camí per consolidar la República…

I camarades: no cantem victòria tan aviat… Davant la impossibilitat d’investir Puigdemont President, la seva detenció, la dels diputats a l’exili, etc., podria esdevenir que d’aquí a 5 mesos s’hagueren de repetir eleccions autonòmiques amb altres candidats no imputats, processats o empresonats… Sempre amb el perill d’un contuberni de l’oposició amb els naranjitos per portar Arrimadas a la presidència….

Una cosa m’ha quedat clara: els de la “roja” que viuen i treballen a Catalunya, bàsicament població immigrada interior de 1a., 2a. i 3a. generació són o se senten més espanyols que catalans, i en el fons, si Catalunya desaparegués com a realitat nacional en benefici de Madrid i la recentralització, ho celebrarien encara més… i són 1.100.000…

Related Posts

 • 69
  La portaveu de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, denunciarà la internauta que, a través del seu compte de Facebook, li va desitjar que la violessin. https://twitter.com/InesArrimadas/status/905019811096297477 Inés Arrimadas, per tant, seguirà la via judicial per reaccionar a un atac que la mateixa culpable ha definit masclista. Els representants de la…
  Tags: arrimadas, al, inés, ha, seva, del, formacions, més, suport, canvi
 • 66
  Segons ha publicat el diari El Independiente, uns ninots que representen els partits unionistes i els seus votants han aparegut penjats en un pont entre Vic i Tona, a la província de Barcelona. https://twitter.com/franhervias/status/936545336163696641 Els ninots tenen els logos del PP, de Ciutadans i del PSC i estan penjats cap avall.…
  Tags: no, del, d, sempre, dels, ciutadans, votants, ha, als, han
 • 64
  La cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, inicia la campanya electoral amb l'optimisme de qui es veu afavorida per les enquestes i crida a la participació de la "majoria silenciada" per l'independentisme. Segons l’enquesta preelectoral del CIS, Ciutadans podria ser el partit més votat amb el 22,5% dels vots. En aquest cas,…
  Tags: arrimadas, inés, ciutadans, més, del, vots, catalunya, no, dels, majoria
 • 55
  Segons les dades de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 21 de desembre vinent, els independentistes perdrien la majoria absoluta en escons al Parlament, i ERC i Ciutadans empatarien assolint cadascú 32 escons.  Ciutadans seria el partit més votat amb el 22,5% dels vots i pujaria de 25 a…
  Tags: dels, escons, diputats, del, vots, ciutadans, catalunya, majoria, puigdemont, només
 • 55
  La Junta Electoral ha prohibit que els membres de les meses de les eleccions del 21-D puguin portar un llaç groc en contra dels presos polítics. La proposta l'ha feta el PSC que ha reivindicat que el llaç marca un posicionament polític. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Barcelona ha hagut…
  Tags: ha, presos, dels, polítics, del, electoral, han, qual, catalana, no

Deixa un comentari