Tabàrnia - Barcelona

Iniciativa per fer de Barcelona una comunitat autònoma

Informa el diari Abc de la creació de l’associació Barcelona via fora, constituïda per uns 40 empresaris i ciutadans de la província de Barcelona, amb la finalitat de sostreure-la de la comunitat autònoma de Catalunya i constituir-la en comunitat autònoma uniprovincial: Barcelona, provincia independiente de Cataluña.

Això és possible. L’article 143 de la Constitució espanyola diu:

En el ejercicio del derecho a la autonomía reconocido en el artículo 2 de la Constitución, las provincias limítrofes con características históricas, culturales y económicas comunes, los territorios insulares y las provincias con entidad regional histórica podrán acceder a su autogobierno y constituirse en Comunidades Autónomas con arreglo a lo previsto en este Título y en los respectivos Estatutos.

Entenen, per diversos motius, que Barcelona és una província amb «entitat regional històrica» i que per tant té dret a l’autogovern. És fàcil veure en aquesta iniciativa una reacció a l’avenç i consolidació de l’independentisme català. Els resultats de les eleccions del 21-D demostren que tenen una mica de camp per córrer: les forces independentistes (JxCat, ERC i CUP) van obtenir 38 escons, i els contraris a la independència van arribar a 47.

Els arguments que fan servir per independitzar-se de la comunitat autònoma catalana són calcats als que s’esgrimeixen per impulsar l’Estat català: d’una banda, històrics, basats en aquest cas en la indiscutible importància de la ciutat de Barcelona, i d’una altra, econòmics:

La Generalitat obtiene de Barcelona el 81,5% de sus ingresos pero destina solo el 65,5% de sus gastos. Por tanto el déficit fiscal asciende al 16%. La ciudadanía que reside en el Barcelonés, el Vallés Occidental, el Bajo Llobregat, el Maresme, el Garraf o el Vallés Oriental está pagando más en impuestos a la Generalitat de lo que recibe. Sería un hecho incuestionable que si Barcelona fuera una Autonomía propia, la calidad de vida de los barceloneses aumentaría notablemente.

Ja tenen una web, Barcelona via fora i un grup de Facebook amb el mateix nom. Aquí trobem un manifest, que acaba d’aquesta manera:

Queremos atraer inversiones económicas gracias a la estabilidad social y jurídica propia de un país democrático, en lugar de apreciar con impotencia la huida empresarial, con las consecuencias que acarreará para el barcelonés de a pie.

Recuperemos entre todos esa Barcelona alegre, acogedora, culta y cosmopolita que los separatistas nos están arrebatando.

¿Acaso no tenemos los barceloneses derecho a decidir y proteger nuestro futuro?

La voz de Barcelona jamás callará. No lo permitiremos.

Trabajemos juntos para crear la Comunidad Autónoma de Barcelona.

No sabem si tenen relació, però hi ha una altra web que comparteix la mateixa idea: BCNisnotCAT. La Gaceta es feia ressò d’aquesta altra moguda separatista ja el juliol passat: Tabarnia, ¿la decimoctava autonomía?.

Sí, fins i tot tenen un nom per aquesta nova entitat: Tabarnia; encara que el mapa que presenten no coincideix amb els límits provincials de Barcelona sinó que puja per la costa fins a Tossa i baixa fins a Vandellòs, mentre que renuncia a Osona, al Berguedà i altres territoris.


.

Related Posts

 • 46
  Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), diversos empresaris catalans haurien rebut unes invitacions a traslladar la seva seu social fora de Catalunya amb motiu de la situació política que s’hi està vivint. Les cartes d’invitació procedirien d’uns centres de negocis i polígons ubicats arreu d’Espanya. Algunes oferirien a les empreses…
  Tags: d, catalunya, fora, l, featured
 • 44
  Avui el PP, Ciutadans i el PSC passaran un dia sense nervis perquè, sense haver hagut de recórrer a la Junta Electoral, podran gaudir de 24 hores sense quedar-se enlluernats pel color groc que circula impunement pels carrers. Després d’haver demanat i obtingut la prohibició dels llacets grocs a les…
  Tags: d, l, fins, barcelona, catalunya, featured
 • 43
  La Junta Electoral ha prohibit que els membres de les meses de les eleccions del 21-D puguin portar un llaç groc en contra dels presos polítics. La proposta l'ha feta el PSC que ha reivindicat que el llaç marca un posicionament polític. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Barcelona ha hagut…
  Tags: barcelona, no, d, catalunya, featured
 • 41
  Ciutadans d’arreu de Catalunya s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament dels seus municipis amb pancartes on posa: “No ens toqueu l'educació”. https://twitter.com/esquerratgn/status/923236186847621120 La protesta s’ha generat arran de les intencions del Govern central de controlar les competències d’educació en cas d’aplicar l’article 155. https://twitter.com/PDeCATALTEMPORD/status/923238687902662657 Les manifestacions han estat convocades…
  Tags: no, d, l, barcelona, catalunya, comunitat, featured
 • 40
  El PSOE ja no s'oposarà a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució si és necessari per resoldre el conflicte amb Catalunya. Art. 155.1 CE > Si una Comunitat Autònoma no compleix les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposin, o actua de forma que atempti greument contra l’interès general…
  Tags: no, d, l, comunitat, autònoma, catalunya, featured

Deixa un comentari