Sheldon - presencia virtual

Sheldon Cooper va preveure la investidura del president

En un episodi de Big Bang Theory, Sheldon Cooper decideix limitar al màxim les seves interaccions socials i, des de la seva habitació, controla un dispositiu a través del qual veu el que passa en altres estances de la casa, pot parlar als seus companys i aquests poden adreçar-s’hi. Qualsevol que hi entengui una mica se’n pot fer un amb una tablet amb altaveus moguda per un robot.

Aquesta sèrie, encara que tremendament simplificades, exposa realitats científiques i planteja qüestions d’actualitat. Quan Sheldon Cooper, des del llit estant, parla amb els individus que estan sopant a la sala d’estar, on és? En aquesta sala o a la seva habitació? I no és un problema menor: Sheldon no deixa que ningú s’assegui al seu lloc en el sofà.

Carles Puigdemont fa el mateix: està a Bèlgica però alhora vol continuar manant a Catalunya. Si s’adreça als diputats del Parlament de Catalunya amb un invent d’aquestes característiques, i és elegit president de la Generalitat, hi haurà el debat polític i legal de si Carles Puigdemont ha entrat o no en el territori espanyol: si hi ha entrat, se l’ha de detenir; si no hi ha entrat, és impossible.

Podrem assistir a escenes molt grotesques. S’adreçarà el candidat a president als parlamentaris reunits en el Palau de la Ciutadella d’una manera virtual, com si fos un Capità Nemo o un Doctor No, per demanar-los que es sotmetin a les seves ordres? Vindrà la policia a endur-se una pantalla muntada en un cadafal i l’acusarà de sedició, rebel·lió i malversament de cabals públics?


.

Related Posts

 • 52
  Carles Puigdemont reivindica el seu rol al davant de possibles concurrents i ho fa a través d’aquella que, des del principi, ha estat definida com a la “llista del president”. Segons ha publicat Europa Press, Junts per Catalunya ha avisat que les eleccions del 21 de desembre han de servir…
  Tags: ha, puigdemont, president, aquestes, l, no, del, hi, carles, d
 • 50
  Quan va començar tot això que en diem el procés, hi havia dues idees que el van facilitar. La primera era que la ruptura amb Espanya no implicaria la sortida de la Unió Europea. Això era un dogma inqüestionable, i si algú gosava tímidament dir que és impossible, se’l titllava…
  Tags: l, no, del, catalunya, d, altres, encara, al, s, president
 • 49
  En l’article República Catalana de la Wikipedia en espanyol ja consta que ha estat proclamada «en 2017 por el gobierno de la Generalitat tras el referéndum realizado el 1 de octubre». Aquest article parla també de la República proclamada per Pau Claris el 1640 i de la «República Catalana como…
  Tags: del, se, al, generalitat, continuar, l, ha, carles, espanyol, puigdemont
 • 48
  Mentre el president Puigdemont reclama una mediació internacional per resoldre el conflicte amb Espanya, no sense renunciar a declarar la independència els propers dies, un comunicat de la Comissió Europea ha insistit, en la línia habitual, que aquest conflicte és una qüestió interna espanyola. El comunicat diu així: Segons la…
  Tags: no, d, del, president, ha, l, al, pot, catalunya, legal
 • 47
  Quan Àrtur Mas va elegir Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat em va venir al cap una escena d’una pel·líula espanyola. Podria ser Recluta con niño (1956) o Cateto a babor (1970), o alguna per l’estil; no penso anar-la a buscar, no em demaneu tant!…
  Tags: no, d, carles, l, puigdemont, generalitat, catalunya, featured

Deixa un comentari